Zoeken
  • martinv

Agnes versus Lucie.

Bijgewerkt: 14 okt 2019

8 oktober 2019

Gisteren had ik het over all the Girls (lekker je verstoppen achter een andere taal) Ik ben Agnes helemaal vergeten. De oudste vrouw in de kamer. Uit 1720, zeggen ze. Ik was (toen toch ook al) net als altijd meteen verliefd op haar. Wat een mooi streng gezicht. (welke stijl Sandra? Jij weet dat) Hier houdt ze de wacht over de badkamerspullen die gekomen zijn. Echt een anachronisme. Afkomstig uit een kerk in Noord Frankrijk. De verkoopster TB (ivm privacywet, ja ja anders krijg ik problemen, de Butler heb ik er al uitgehaald, ssst) vroeg me achttienhonderd gulden, toen. Ik betaalde voor elke eeuw een honderdje, dat was goed. Laatst schatte iemand het € 18000, maar wel in perfecte staat. Dat is het niet. Voor mij is het dat wel waard, en ik kan het weten.

Agnes uit 1720

Ze is verweerd, er zat lapis lazuli op, en goud. Dat wil ik niet terug. Nu staat aan de overkant iets minder verhuld mijn Lucie (die naam mag wel toch?) van Olivier Duhamel uit Frankrijk, nu wonend in Nieuw Zeeland. Gekocht op een tentoonstelling in the Art Gallery Rozendaal. Ik kreeg hier een dure fles Prosecco voor gesponsord (niet waar, maar klinkt leuk hè.)

Het is MDF 3D geprint, daarna in schijfjes gezaagd en weer gelijmd. Mooi procedé, mooi beeld, mooie vrouw. Iedereen mag zijn argument kiezen.

Lucie, modern

Er zijn misschien mensen die hier aan-stoot aan nemen (H?) maar die hebben beloofd niet te kijken naar de Blog


Dan is er nog een vrouw, niet lachen.

Lina uit Rusland

Ze heeft mij gekozen uit een heleboel mannen op een datingsite. Ze komt uit Perm, Rusland. Ze schrijft Nederlands, want ze heeft dat daar op school geleerd. En later op de Universiteit vervolmaakt. Ze wil vanwege mij naar Nederland komen en een gezin starten. Ze wil graag een man met ervaring. (ahum) misschien in haar reis betalen of fietsen (weet je wel, van die ouwe fiets en zo). Maar of ze op mijn schoot wil zitten op mijn scootmobiel? Dat lijkt me niet.

27 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven