Zoeken
  • martinv

Allemaal beestjes om me heen


15 december 2019Weet je wat ik zie als ik gedronken heb? nou, nou nou, allemaal beestjes, nou nou allemaal beestjes, om me heen.

Beestjes, beestjes...op mijn dekens, op mijn lakens op kussen,,, Zo kan ik het me herinneren, van Peter Koelewijn, lang geleden. Stond hoog in de top ?

Als kinderen bij mij in de tuin komen, willen ze altijd rennen, dat kan bij mij, er is plaats. Dan geef ik ze graag een opdracht, (vroeger werd rennen gewoon verboden) dan mogen ze dieren gaan tellen, ik geef een leitje mee of een briefje, alle beestjes in de tuin, levende en beeldjes, dus beestjes en beeldjes. En dat zijn er heel wat.

Echte: Rusty, de hond en drie poezen: Sokje, Boefje en Befje. (Rick heeft bij die naam een ander beeld, iets van ik ...en dan een werkwoord,,)

Rustybeeld voor Rustyteamleden die weg gaan.

Tegenwoordig heb ik ook vogels en vissen.

Ik heb behalve betonnen engeltjes die wel kunnen vliegen, maar toch echt geen beestjes zijn...ook duifjes, kippen en hanen. De echte zijn ooit doodgebeten door een marter (een echte) maar nou heb ik ze van mergel, klei en messing, koper..

Ik heb vandaag en gisteren de boom gezet en versierd, met eigengemaakte stro-sterren, twee stallen met eigen-gemaakte beeldjes.Ik was echt trots op mezelf, zeker toen een bezoekster verbaasd zei: heeft u die allemaal zelf gemaakt? Ze vond me heel bijzonder, Ik kon dat echt niet ontkennen, Jo, we waren rond Kerstmis altijd heel creatief. Jo maakte schitterende Anton Piekkaarten, alom geroemd. Ze werden verzameld! En ik vooral beeldjes.

Alleen: ik heb heb nog geen kameel!

Komt nog, en met mijn verjaardag een soort zelfportret op een sokkel, want echt: IK BEN ME ER EENDJE!


15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven