Zoeken
  • martinv

biggetje wordt BIG

28 juni 2020


Ik had een vervolg willen schrijven op Allemaal Mussen, van gisteren, maar dan over libellen en zo. Dat er Libellen zijn en juffers, dat de meeste mensen dat niet weten (en ik wel), dat ze niet bijten en heel interessant zijn, dat ik er veel in de vijvers heb gehad en zo, beetje opschepperig, beetje lezing van de leraar. Maar daar zie ik van af, een verhaal vertellen is veel leuker, en ook leuker om te lezen. Gisteren het verhaal over het Winterkoninkje en hoe hij aan die naam is gekomen, vandaag over hoe het varken aan zijn krulstaart is gekomen. Het zit zo. Alle dieren hadden bij de schepping hun kleuren, hun kleren gekregen. De haan was prachtig bont, hij had vooraan gestaan, hij is immers haantje de voorste, hè. De Meesjes waren ook kleurrijk, en dan de pauw! Die was er ook heel trots op, kijk maar eens hoe hij loopt!

Maar dan het varken, die was te laat. Die genoot zo lekker van zijn luie modderbad tot hij de Vlaamse Gaai langs zag vliegen, met een prachtig randje aan zijn vleugels. Dat wilde het varken ook, maar, zei de Gaai, hij had het laatste restje, nu moest alles wel op zijn. Dus het varken spoedde zich naar Petrus, die de dieren gesierd had, maar veel was niet meer, zei de oude Heer. De engelen die hielpen schraapten nog wat restjes verf bij elkaar en kleurden de big ermee. "Is dit alles?" vroeg het beest. "Meer hebben we niet meer, zei Petrus." maar omdat het varken zo zielig keek, ging hij even met de Engelen in conclaaf, en kwam terug met een krultang van één van de Engelen.

"Uh, maar ik heb geen haren," zei de slimmerd die het wapen direct herkend had. "Nee," zei Petrus, "we krullen je haren daar niet mee, die zijn te kort, we doen dat met je staart!" Dus zo kreeg het varken niet alleen zijn licht roze kleur, maar ook zijn prachtige krulstaart. En die was er heel gelukkig mee, en veel andere dieren waren er jaloers op. Maar de olifant had zijn slurf en de giraffe zijn mooie vlekken en zijn lange nek, dus iedereen tevreden. Leuk verhaal?


Maar nu heel iets anders. Ik heb dit jaar iets te vieren. Ik vond namelijk bij het opruimen van de zolder een foto-album over een Eerste Heilige Communie die ik met een groep 4 van Bs de Bloesem gevierd heb, Twintig jaar geleden! En die klas heb ik opgetrommeld, en daar wil ik een REÜNIE mee gaan houden. Ik heb plannen. Veel wil ik nog niet vertellen, maar één ding wel: iemand wint een prijs. Maar wat? Een beker is afgezaagd en niet echt origineel.


In die tijd, toen, kregen alle kinderen met hun verjaardag van mij een beeldje, dat vond ik leuk, en zij ook. Die beeldjes stonden hoog op een balk in de klas en ze zochten ze vaak van te voren in gedachten uit, hebben ze me verteld. Deze klas had van mij een varkentje gekregen, hadden ze nog, wisten ze nog, en nu, na al die jaren is het biggetje BIG geworden. (Die kinderen van toen zijn nu echte mannen en vrouwen geworden, ik heb foto's gezien, ik ga U tegen ze zeggen. Ik verheug me. Ik moet er alleen nog een oortje aan naaien, en een staart!

En het varkentje met de lange snuit, die blies het verhaaltje uit!


Tot slot:

Chat mij de naam waarmee je leeft, dan weet ik wie gelezen heeft!


17 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven