Zoeken
  • martinv

Ruzie maken moet je ook leren

Bijgewerkt: 14 okt 2019

2 oktober 2019

Heilige Dorothea

Dit is toch een plaatje van een plaatje. Ik heb ze dit gestuurd, met de tekst erbij: Rick bracht rode rozen voor me mee. Het is waar, maar soms word ik ook recal-citrant (waers is zo'n mooi woord in het plat)

Ik kreeg van mijn zwager (niet schrikken, H., ik zal geen namen noemen, ik ga niet doen waar jij me van beticht: me ver-schuilen achter mijn ziekte om te ego-trippen.) (dat woord bestaat blijkbaar nog steeds, er verschijnt geen rood golflijntje.)

Ik ben zo psychisch ziek dat ik dat zelf niet snap en dat altijd zal ontkennen. Een heel (schijnbaar) handige truc om iemand een beetje gek te verklaren. Vaderlijk, maar vooral professioneel, wilde hij me redden van de ondergang. Ik moest echt professionele hulp zoeken, zei de alwetende verpleger. Ik heb hem een heel lange brief teruggestuurd, ik denk dat hij nog aan het studeren is op mijn lange zinnen, en nog zit te zoeken naar spellingfouten. (ik heb er zelf nog twee ontdekt, oei) Ik zal ze niet opnoemen, zoek zelf maar.

Ik heb hem de hulpverleners opgenoemd die zich per week met mijn treurige geval bezig houden en onze verhoudingen toegelicht. Onder andere op wie ik verliefd ben. Dat komt natuurlijk door mijn ziekte, maar dat weet ik natuurlijk niet, want ik ben zo ziek. Dat is zo'n beetje de kruisredenering. Snap je Sandra, jij wel hè?

Natuurlijk ben ik dan een beetje stout, ik choqueer dan een beetje: gebruik het woord verliefd

als het over de logopediste of de psycholoog gaat. Het Is wel een beetje waar, maar vanwege het effect wat aangedikt.

In mijn Familienet zou ik over de grens van privacy gegaan zijn en mensen tegen mij in het harnas gejaagd hebben. Ik snap niet helemaal waar men over valt, zou het over leren mas-turberen gaan? Is dat nog een taboe? Daar spreekt niemand over, behalve in grappige zin, zoals het aloude grapje: achter iemands zachtjes, heel zachtjes zeggen: "Van masturberen word je doof..." Vind ik toch wel leuk. Het is not done en puberaal, maar als grapje zit het goed in elkaar (ik heb H. ook gezegd dat ik alles analyseer, incluis mijzelf.)

"Wij in ons vak praten over decorumverlies", schreef hij verder. (brrr om van te vomeren, met permissie) Dat is toch je reinste imponeergedrag. Ik hoop dat hij het opschrift, de titel heeft gesnapt: éénzijdige polemiek, heb ik het genoemd. ( het eergste is dat hij beweerde dat mensen die mij schrijfsels wel interessant vinden mij niet willen kwetsen en dat verzwijgen.. Daarover was ik heel boos, hij mag mij fans of lezers niet onderschatten of vernederen.

cyclamen

Polemiek is leuk, lekker kwaad worden op papier, argumenten onderuit halen. Het mag cabaretesk worden, niet kwetsend of vernederend, daar schuurt deze Blog ook tegenaan. Dat besef ik. (niet me erachter, let op, steeds meer werkwoorden worden wederkerig of wederkerend gebruikt. Beseffen is daar één van. Vroeger al: ik zet me (Limburgs, uit het Duits))

Als ik niks meer te bloggen heb, ga ik cyclamen kweken. Moet ik nu hopen dat ze mijn Blogs lezen, of juist niet?


12 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven