Zoeken
  • martinv

een vreemde geschiedenis

31 januari 2020

Met een leuk einde, een ontwaakte herinnering.

zuster Ingrid

Ik had een afspraak in het ziekenhuis. Het Laurentius in Roermond. Dat is verbouwd. Dat wist ik. En vernieuwd en gemoderniseerd, zal wel nodig zijn geweest, maar de organisatie verloopt nog niet vlekkeloos.

Ik ging er optimistisch naartoe. Ik moest bij dr. Neuroloog zijn. Bij de poliklinieken zoude ze me de weg wel kunnen wijzen naar de goede route. Dus ik was net op tijd voor de afspraak, wat bleek, de slagboom bij de parkeerplaats erkende en herkende mijn scootmobiel niet als voertuig, hij bleef gesloten. Een vriendelijke lotgenote wees mij heel behulpzaam de scootmobiel-route, toe nu toe dus eerste horde genomen. Op zoek, weg naar de poli-ingang. Die was echter helaas gesloten, blijkbaar uit de tijd (dat zeggen mensen soms van mij, (ik noem geen naam)

Een aardige vrouw wees me op mijn fout, hetgeen ik al begrepen had, niemand te zien, briefje op deur: hoofdingang gebruiken! Dus (alweer dus) ik naar de hoofdingang. Geweldige, veelbelovende entree. Met de onmisbare vrijwilligers. Moest mij ID (zo heet dat tegenwoordig) scannen in een apparaat waar ik als erkend gehandicapte niet bij kon, daar zijn dus de vrijwilligers voor. Weer een horde, het apparaat zei het als eerste: ik had helemaal geen afspraak. Vergeetmuts? Seniel? Vergist? Dab naar de mevrouw achter de balie. Uit de scootmobiel gestapt, zag mensen kijken of er wonder gebeurde, (toch handig, zo'n ding zeiden fans tegen elkaar) Ik had 's morgens mijn BS-nummer uit het hoofd geleerd, het leek een datum te zijn, met rugnummer (07-09-58-919) om goed, alert mee voor de dag te komen, en dát vroeg ze net niet, allen geboortedatum en naam ter verificatie. Ook daar in de Pc, de tegenwoordige maatstaf, bleek ik voor niks te zijn gekomen. Afdeling bellen. Inderdaad had ik een afspraak in maart 2021) Ik was dus wat aan de vroege kant. Toen gezocht op naam arts. Ik zei Eerkens, maar die zat niet in het bestand. Ik keek in mijn goed voorbereidde agenda (ja,ja, mobieltje) en inderdaad, ze heette dr Eekers, maar ook met die mevrouw had k geen afspraak (helaas, ze leek me nu al sympathiek). Dus mocht ik naar de afdeling rijden. Dat was ook geen sinecure, (dat had ik ook niet verwacht) mijn scootje pastte

ik mocht iets moois van iemand niet zo vulgair maken, dit is toch mooi, niet vulgair en zeker niet plat, toch?

ternauwernood, alleen erg diagonaal in de lift, daarna de bordje volgen, en ik kwam bij de secretaresse (die ik meteen al dacht te herkennen. Ze vroeg als gewoonlijk mijn gegevens, en inderdaad: in 2021 stond een darmonderzoek klaar, maar vandaag echt niks. Volgens de aardige secretaresse was het een menselijke fout, de afspraak had er gestaan, maar was weg, of ik geannuleerd had? Nee dus, ik zou niet durven. "Maar ik ken jou toch!' hoorde ik mezelf plots iets te hard zeggen (mijn gevoel, Awareness) zei dat ieders oren nu gingen spitsen) Waarom hebben ze hier geen naambordjes" vroeg ik weer eigenwijs. "Hebben we niet zei ze, maar mijn naam is Ingrid". "Natuurlijk," zei ik weer en aanvullend invullend, "Ingrid Bouten van die familie met heel veel kinderen die allemaal bij de Harmonie speelden en waar moeder Fieke Steuns (?) heel trots op is. Ik heb jou ooit muziekles gegeven op het Ankertje Kompas in de Kastelenbuurt. Leuke tijd.

En toen ik later surfte heb ik je in de Weert in monokini zien zwemmen". (dat laatste hel zacht als een geheim. Ik heb een nieuwe afspraak gemaakt, niet met Ingrid, maar met een dokter, helaas.

22 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven