Zoeken
  • martinv

Ik ben erg!

29 februari 2020

een terrasje

Ik ben vandaag met Rusty in de stad geweest, op de markt bij Ome Jeu. Ik was daar onlangs geweest, Gezellig, niet goedkoop,nagel en wimper schoonheid Amy was supervriendelijk, ook voor Rusty. Het was er niet goedkoop, het bier vond ik lekker, maar heel duur. Gevolg: ik kon mijn gelag niet betalen. Ik dacht: ik moet afwassen, maar nee, de cheffin zei dat ik de volgende keer kon betalen. Amy zie dat niet, dat mocht ze niet. Dus ik kwam terug, voor Amy, en om mijn schuld te betalen, belofte maakt schuld, toch? Het bier was lekker, wel te duur, vind ik, maar ja, de locatie zal wel duur zijn.

Er zat een Duits meisje heel zielig alleen op iemand te wachten die niet kwam opdagen, ik wilde Amy vragen om haar een kop koffie van mij te brengen, maar wilde me er niet mee bemoeien, dat doe ik al veel te veel. Toen bestelde ik bij Tamara, zonder die gekke zwarte handschoenen die ze aan moesten om geen Corona-ziekte niet door te geven, een uiensoep. De schuld had ik ondertussen al afbetaald, waarvoor ik van de cheffin al een kordate knuffel gekregen had.

zoiets als ome Jeu

Ik had dat al bedacht: eerst twee biertjes, daarna een lekker soepje, ik had al gevraagd wat ze voor soep hadden, een uiensoep leek me heerkijk, met dit weer en al lang niet meer gehad, die in Maaseik was de lekkerste, met basilicumsmaak. Beetje winters, wel fruitig. Buiten, maar dat durf ik niet meer zo, dat moet Meisje me maar weer leren durven, zij durft dat, hoewel ze dol is op een warme kont, in mijn auto.

Maar deze uiensoep viel zo tegen, dit was soep van uien, geen uiensoep. Saai en simpel.Gelukkig kwam Tamara mij opgewekt vragen, obligaat, of het smaakte. Heel spontaan zei ik: "Nee," heel eerlijk, en ik weer heel meteen: "als de kok er laurier bij doet, en basilicum en knoflook, dan smaakt ie misschien ergens naar", dus eigenlijk vernietigend. Ik heb hem wel opgegeten en betaald, ook obligaat, en was dankbaar voor de vriendelijkheid.

Mijn moeder heeft dat nooit begrepen: dat Jo en ik vriendelijkheid van de mensen van het restaurant zo op prijs stelden.

de echte

10 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven