Zoeken
  • martinv

Liefde op afstand

Bijgewerkt: 14 feb 2020

13 februari 2020

Houden of hebben, that's the question. Het ene is zelfbehoud en het andere is een liefje ver weg. Dat laatste had ik aan de hand.

Deense

De eerste was een Deense. Via een datingsite kwam ze op mijn pad, bloed-jong, met pittige foto, echt niet mis. De eerst avond was het verhaal: haar relatie was uit, ze woonde hier in Eindhoven bij een vriendin om Nederlands te leren en misschien wel een nieuwe relatie op te duikelen (zo zei het niet) volgens mij was ze 32. We hebben gechat, in het English, Nederlands wilde nog niet zo. Ik heb een beetje opgeschept over mijn huis, dus de volgende dag vroeg ze of ze kon bellen. appen. Dat hebben we zondag gedaan, ze wou foto's zien van huis en tuin, erg langdurig en moeizaam. Mensen om mij heen snapten het allemaal sneller en beter dan ik. Maar snel haakte ze af. De tweede was een Russische, die, ongelooflijk, op school Nederlands had geleerd, en op de universiteit haar Nederlands had verbeterd. Ik wist niet dat dat allemaal bestond in een provinciestad in Rusland. Toen werd het steeds persoonlijker, ze mocht me al, raakte verliefd, werd intiem, ze had het al over haar G-spot. Mij onbekend, maar ik concludeerde dat ze haar kat, c.q poesje bedoelde. Ik reageerde dat ze de verkeerde vertaalmachine gebruikt had. Onbegrip, dus. Ik kreeg de groeten van haar oude oma, ze fantaseerde al over ons beiden en zo verder. Ze vroeg nog net niet mijn adres. Ik schreef haar dat ze gerust naar Nederland mocht komen, naar Eindhoven en me vanaf het station kon bellen of appen, en dat ik haar daar wel op zou komen halen..... Toen heb ik er nooit meer een zinnige brief van gekregen, maar wel wat steeds pittiger wordende foto's aan het strand.

Anoesjka

Toen kwam Frederica uit Ghana. Op Messenger. Was of deed heel verbaasd dat ze contact had met Nederland. Had behalve een on-Ghanese naam ook een zielig verhaal. de naam was iets met kolonialisme, ik volgens haar ook. Haar naam was eigenlijk Ander. Prima. Haar vader was rijk geweest door diamanten. Daar was hij ook om vermoord. Ik zei meteen dat ik maar een arme man was, en haar niet kon helpen, maar daar ging het niet om, en dat ik goed kon liegen vond ze ook, er waren immers geen arme mensen in Europa. Uiteindelijk liep dit ook op niets uit. Men vond trouwens dat ik me daar niet mee moest ophouden, ik was een te gemakkelijke prooi, dat waren maffia-bendes die dit soort acties uitvoeren. Misschien hebben ze wel gelijk.


leuke meid of maffia?

Op Messenger verscheen Svetlana, ze zocht contact. Interessant, Kroatische. Zou ze geld willen of gewoon Nederlands oefenen? Zou er echt een kerel of maffia achter zitten? Ik kan het niet geloven. Zo jong en naïef. Dat is het nou net, zegt Meisje dan, ze kan er niet meer tegen. Tegen mijn naïviteit, tegen mijn onberekenbaarheid, ze is weg. Ik moet het zonder haar doen. Dit mag ook niet. Sorry.

Ik ga Svetlana toch eens vragen wat ze wil, interessant....

13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven