Zoeken
  • martinv

Maken of meuk?

Bijgewerkt: 26 nov 2019

25 januari 2019

De lampjes in de gang deden het niet. Ik denk meteen aan: leuk, nieuw kopen! Ik heb ze op internet opgezocht, uitgezocht, dan merk ik bij het afrekenen ineens dat ik er geen geld voor heb, dus ik denk: "Shit, waar ook, ik mocht van de boekhouder geen wat zij noemt "impuls-aankopen" doen. Misschien eind deze week, als ik weer prepensioen heb, dus geduld hebben. Maar dat heb ik niet".

Vandaag gedaan wat ik moet doen, trots op mezelf, ik heb de lampjes eraf gehaald (leuk woord, dubbel weer: een baby wordt gehaald, een diploma ook en boodschappen worden door mijn poetsvrouw niet meer gekocht maar ook gehaald.) Ik wilde toen stekkers aan de draden van de lampjes maken om de peertjes uit te proberen. Hebben we nog stekkers, vroeg ik Jongmens. Natuurlijk hebben we die in de doos waarin ik altijd afgedankt elektrische spullen deed, Dus niet. Die had Jongmens allemaal weggegooid, ouwe meuk, weg er mee.

Je kunt toch niet alles gaan bewaren. Bij Action hebben ze alles nieuw en het kost er geen drol. (rare uitdrukking, maar het bekt wel lekker) Ik ben gaan zoeken, die Kerel had mijn hele voorraad reserve, nog te gebruiken dingetjes in een doos oud vuil gegooid, onderdelen.

Andere instelling. Ik heb twee stekkers eraf geknipt en gerecycled. Goed gevoel. Wat ik ga doen: de lettertang (moderne versie, dat wel) gebruiken om dozen namen te geven: "elektriciteits- meuk" of oud-ijzer-meuk...Ordenen, dat moet helpen.

Gisteren kwam Jongmens, een beetje in paniek, in alle staten, binnen lopen, hij zou een spiegel van mij bij M. ophangen,(klinkt raar, klopt wel) en kon haar nu niet appen. Geen telefoon, totale paniek, niet kunnen bellen of appen, onbereikbaar zijn. Hij heeft bij mij, met mijn telefoon op internet gezocht op my phone lost en zijn vader gebeld. Ik heb mij niet druk gemaakt, geen geld gegeven, heb ik ook niet, niet zo moeilijk. Maar wat nu?


Zijn ID was er ook bij, bankpas en de hele reutemeteut (prachtig, voeger heette dat santenkraam, ook leuk) dus Jongmens ontmand (haast gecastreerd) Dus morgen zoeken, net nu hij een dagje mee mocht lopen met een grote tuinfirma, geen OV, geen toekomst, je gaat toch niet fietsen!

En de spiegel ga ik zelf wel ophangen. Ik kan ook boren. Wel het sleuteltje van het boormachine kwijt, dus maar een nieuwe dure elektrische boormachine met ingebouwde stofzuiger gekocht! Ja, ja.

13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven