Zoeken
  • martinv

Me en Jo

Bijgewerkt: 28 okt 2019

22 oktober 2019

Al jaren heb ik een alter-ego: Jo. Hij kijkt mee, keurt af of vindt goed. Soms vraag ik bewondering, of geeft hij een veto. Eigenlijk nooit anders dan raad

Me

Jo: Kerel ze hebben gelijk. Je bent dwingend, geeft opdrachten, je zegt wat mensen moeten, je bent een Narcist!

Me: Ik bedoel het toch goed. Ik wil dat het goed loopt.

Jo: Goed is zoals jij het je voorstelt. Ik weet dat je het goed bedoelt, maar anderen?

Me: Ik heb altijd heel precieze voorstellingen, en zo moet het ook. Jo: je geeft anderen niet de ruimte, behalve R. soms. En nog wat: je gebruikt anderen om zelf te scoren (modern taalgebruik) Eigenlijk prostitueer je ze.

Me: Dat wil ik niet. Echt niet. Daar schrik ik van. Maar eerlijk gezegd, het is wel waar. G. en M. zeiden ook zoiets. S, hardop en R. heeft me daarom pijn gedaan, gestraft. Mea Culpa.


Jo is Metoo

Me: ik vertel zo graag over mensen. Ik wil soms wat provoceren, tot het randje gaan.

Jo: soms ga je er overheen.

Me: Gisteren zou iemand me komen helpen met de wifi van de bel, om elf uur, hij kwam niet. Toen zou hij om vier uur komen, ik al heel ongelukkig, afspraak is afspraak. Toen ben ik zelf maar gaan chatten, die bel moest het doen. Ik heb de bemiddelaar gebeld en nogal dwingend gezegd dat Marc moest komen, nu! Toen werd de bemiddelaar boos. Terecht. Vandaag heb ik T.van boven geappt dat hij me om 16:00 uur moest helpen met de bel. Hij appte terug dat 16:00 uur niet zou lukken, wellicht in de loop van de avond. Ik heb gereageerd: Goed antwoord!


Vanmiddag ook een mooie ervaring op de dagbesteding: J vroeg in het atelier of we niet zoals zij vroeger samen wat konden zingen. Hij had een klapper met liedjes bij zich. Geweldig, iedereen deed mee. Ik meteen weer enthousiast, dit probeer ik door te zetten, iedere dinsdag. Het Atelierkoor. J. zingt aardig. Hij mag de eerste stem zingen van John Bröggeler: Wied es de windj. Heb vanavond een Nederlandse versie gemaakt. Weids als de wind, erg mooi.( al zeg ik het zelf, mag dat?) Misschien neem ik een gitaar mee. (het gevoel van Phoenix!)

Ga dadelijk eenvoudige stemmen erbij verzinnen en noteren. Ik heb er zin in. Waar haal ik het toch altijd vandaan Jo?

20 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven