Zoeken
  • martinv

Meisjes, muziek and me.

Bijgewerkt: 10 dec 2019

7 december 2019 Wat muziek met mensen kan doen, weet ik maar al te goed, ik heb jarenlang met kinderen gezongen. Zingende kinderen, dansende kinderen, blije kinderen.

Er kwam een meisje bij mij die graag wilde leren zingen. Altijd al. Ze had beroemd willen worden als zangeres. Haar ouders wilden dat niet. Ze was van een gegoede komaf, dus dat gebeurde niet. Hoewel ze een geleerde opa in de muziek had. Een "professor in der Musik", een Duitse familie, toen nog wel. Volgens mij een rare familie.


Ze kwam in een leuk zwart-wit jurkje, heel koket, misschien iets te jeugdig voor haar leeftijd, maar goed. Ze had gedacht aan kerstliedjes, dus dat deden we. Ze stond naast me als voor een publiek (maar wat te doen met die Hände?). We begonnen met Stille Nacht, omdat dat ons makkelijk leek. (ooit vroeg ik mijn leraar Nederlands wat beter was, gemakkelijk of makkelijk? Hij antwoordde: makkelijk is makkelijker!)

Dat viel tegen, dus, Stille Nacht. Echt niet zo gemakkelijk, maar vooral, het meisje moest steeds onbedaarlijk lachen. Schaamte, ongewend zijn? Ik hield me in, ze klonk immers zo vals als een kraai. Ze zocht verder naar Duitse kerstliederen. Op haar telefoon, op YouTube natuurlijk, ze had het Deutsche Kirchliche Gesangsbuch niet bij zich. Dat zou ik ook wel willen hebben, het was heel leuk te zingen met haar. Ik was vaker verliefd geworden op een meisje dat mooi kon zingen en dansen, M.J. Dit meisje danste nog niet, nog niet. Oh, Du Fröhliche. Mooi lied, maar met grote sprongen, die ze haast niet haalde, ze verontschuldigde zich, hetgeen ik haar ten zeerste ontraadde, niet effectief. Voor dat argument was ze heel gevoelig. Hoewel ik langzamerhand een heel andere kant van haar leerde kennen.. Oh Tannenbaum werd een hoogtepunt, mooi. Echt mooi.


Maar het mooiste moest nog komen. Ze ging swingen, op het negerliedje Swing low, sweet Charriot , wow die heupen, met tweede stem van mij. Ze swingde echt, wat een genot. Ze was geweldig, het was haar weer gelukt, ik was niet te houwen, maar het moest.

Ik had haar willen zoenen, maar zij? Zij gaf mij de five! Ze sloeg tegen mijn hand!


40 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven