Zoeken
  • martinv

Muziek en mijn leven.

Bijgewerkt: 30 sep 2019

Nu nog een centenbakje...

29 september 2019

Vanmiddag weer eens naar de Oranjerie geweest. Heerlijk. De Maerelingk. Het ontroerde me wat muziek met mensen kan doen. Emotioneel incontinent! Niet per se de Roermondse liedjes (ik voor mezelf heb al uitgeplozen hoe de Waever geklonken moet hebben),maar het samen zingen. Dat miste ik laatst in de begrafenis-mis van Nico. Niemand zong mee. Ik voluit, ondanks emotie (het was een goede man) Maar als je met z'n allen uit volle borst zingt als de kist de kerk verlaat, zoals de mens uit het leven, dat is toch het summum van samen zijn.

Wat is de Maerelingk, denk je dan. Dat is een Oud-Limburgs woord voor merel. Bij ons niet, maar ja. Maar ook de naam van een draaiorgel. Die schijnt ooit in Roer-mond te zijn gebouwd (die bouwers zaten in de Broekhin) en toen verwaarloosd. Later hebben de Twee Kermisklanten hem in ere hersteld.


Ik ben eigenlijk gitarist. Daar heb ik les in gegeven, en les mee gegeven. Ik was er goed in. Maar ik kan het niet meer. Geen fijne motoriek meer. Vreselijk. Maar ik wil muziek maken, mensen, koren mijn liedjes laten zingen. Ik wil kunnen zeggen: "Ik speel geen instrument, ik heb een band." Maar ik ga eerst proberen of accordeon iets voor mij is. Zonder bakje hoor, maar als ik de hypotheek niet kan terugbetalen, waar veel mensen bang voor zijn, dan sluit ik niks uit. Ik geef zelf een goede straatmuzikant die echt speelt en zijn best doet altijd een goede tip. En wie goed doet, goed ontmoet.15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven