Zoeken
  • martinv

Onkruid vergaat niet!

29 juni 2020

Dat zou je over mij kunnen zeggen, er sterven mensen aan een herseninfarct. Ik niet. Mooi meegenomen, toch? Bovendien schijn ik iedereen lastig te vallen, ik val iedereen lastig, ben dus onkruid. En dat is lastig. Vooral voor mijzelf. Ik weet het, maar dat is niet genoeg.


Ik ben niet normaal, niet volgens de norm. Dat vind ik niet erg, ik ben eerder trend-setter dan -volger. In potten zet ik bijvoorbeeld niet altijd geraniums of begonia's, maar steeds vaker aardbeien. Ooit gezien hoe decoratief de bladeren zijn, en hoe mooi rood de vruchten? En lekker, om zomaar stiekem te eten! Ik ga iemand nadoen die groenten, sla en bonen en zo decoratief verbouwde in de siertuin. "Fusion?"

Over onkruid gesproken: jarenlang heb ik gevochten tegen en met de bramen in mijn tuin, vreselijk. Ze doen pijn als je ze wilt uittrekken, en hardnekkig dat ze zijn... Tot ik dit jaar tot het voortschrijdend kwam dat bramen lekker zijn. Niet naast de weg, waar auto's langs rijden die stinken... in mijn tuin zijn ze lekker én gezond.

Wat zou ik de vijand uitroeien, als ik er van geniet? Het is een kwestie van conditionering. Poep is vies, dat hebben we geleerd. Mijn eigen poep is mijn eigen, kan ik best van genieten, net als van een dikke wind. Bah! is conditionering, die van een ander vind ik vies. Ook kijken kan lekker zijn, daar zal ik vandaag maar niet over uitweiden (over onkruid gesproken)

Ik heb momenteel weinig pecunia's voor begonia's. En: "Fantasere kump van de errem luuj," wordt hier gezegd. Dus heb ik uit de uitgedroogde sierkalebassen de zaadjes gehaald en in mijn kasje in bakjes uitgezaaid. Op dit moment staan ze op diverse plaatsen in de tuin te bloeien, prachtig. Daar ga ik de zaadjes weer van zaaien, het volgend voorjaar. Regeren is vooruitzien. Dat is pas economie, ik word vast ooit nog rijk, op deze manier.

Het zwarte plastic laat ik weg, dat vind ik niet mooi. Ik zie er bij mij hele hellingen mee begroeien, bloemen, fris en vrolijk en daarna feestelijke vruchten in de tuin, en later in de winter binnen.

En nu nog een vooroordeel vellen: wespen. Ik trapte laatst 's ochtends een dikke wijngaardslak dood, hij stak te langzaam over, helaas. Maar tot mijn verbazing zat er in no time een wesp op, hem op te eten, dus op te ruimen! Wat ongedierte!?Conditionering!

19 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven