Zoeken
  • martinv

Phase of fase?

Bijgewerkt: 1 apr 2020

30 maart 2020


anale fase....

Volgens Anna zit ik hardnekkig in de anale fase. Is iets uit de Ontwikkelings- Psycho-logie. Volgens Freud de ontwikkeling van de geslachtsdrang...wel ja. Ik leg het graag zo uit, wat betreft de verandering in mijn brein: Voorheen legde ik het motief van de Vijfde van van Beethoven (jazeker, van Beethoven, niet von! Zijn familie was van Vlaamse oorsprong, dus een beetje Nederlands, mooi toch!)

Ta ta ta taa, tatata Taaaa. Als opdracht bij de luister-les op de basisschool: hoe vaak hoor je dit motiefje? Dan vertelde ik dat van Beethoven een boze mevrouw dit hoorde zeggen die haar dronken man uit het café kwam halen: "Kom mee naar huis, kom mee naar huis", "Kom mee naar huis toe, kom mee naar huis toe, Kom mee naar huis, naar huis!!"

boze vrouw

Nu ik in de anale fase ben, hoor ik iets anders: "Kom mee naar bed, kom mee naar bed, kom mee naar bed toe" enzovoort. (leuk de verschillende betekenissen van het woord "toe". Het kan "dicht" betekenen, maar ook "alsjeblieft" en "heen". De deur toe (Trruu, trrrek de deurrr toe, is typsch voor Neerrrr), "Toe," wees zoet, en ergens naar toe "heen".

Het is trouwens vrijwel onmogelijk het aantal motiefjes te tellen, ze zijn echt ontelbaar! Een echt voorbeeld van zijn genialiteit (genitaal is weer iets anders). Zo maakte hij een hele symfonie, luister er maar eens goed naar, je hoort het mathematische echt niet, het is gewoon machtige muziek. Ik zelf vind de derde en de zevende mooier, vooral de zevende, die is zo verrassend ritmisch, vooral het einde, vol onverwachte wendingen.


stekker

Vanmorgen vroeg iemand die de zonnepalen komt aansluiten of ik één of drie phasen wilde hebben. Weet ik veel! En toen realiseerde ik me (wederkerigheid is ook iets heel moeilijks: je hoort tegenwoordig wel: "Ik irriteer me.." dat klopt niet. (ik weer hoor) "Ik erger me, dat is wederkerig, maar "het irriteert me" bestaat weer niet, het kan wel "irritant zijn". Ik bedacht (weer niet me, dat is Limburgisme) dat ik met drie phasen wel een klei-oven kan installeren, leuk, dat kan ik wat ik klei ook zelf gaan bakken.

Maar let op: geen drie Phase in je Anus! Geeft perikelen, Anale Perikelen.

23 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven