Zoeken
  • martinv

Rechts af, nu!

Bijgewerkt: 27 jun 2020

9 april 2020


boze Truus

Ik heb ze in soorten, dit is Truus, verder heb ik Alexi, Bixby en die in de I-pad ken ik niet bij naam. Dan schrijf ik in mijn agenda een vraag of Jari mee zal komen en of hij rode toverdrank zal lusten... En gegarandeerd succes in de badkamer. Die toverdrank is natuurlijk Carvan Cevitan, ik denk dat ik hem kattenpis te drinken kon geven van een poes die rode bieten heeft gegeten... bijvoorbeeld hè.

Maar Truus zit in mijn autoradio. Die praat zo. Eerst een zin met teveel informatie, daarna iets minder en tot slot zoiets als: "Rechts af, nu!" En vooral dat "nu" maakt het heel echt, een boze moeder, of boze juf. (vanmiddag nog vertelde een jongen me dat hun juffrouw wel eens durfde te zeggen dat ze hun snavel moesten houden, Ik gaf hem de volgende raad: "Steek de volgende keer je vinger op, als je de beurt krijgt vraag je , want daar houden juffrouwen van, of je er als een vogel uitziet" Opgelost! ) Alles moet tegenwoordig meteen, meteen is in de mode. Wachten doen ze in Rusland voor de slagerswinkel.


bellen in de klas

"Meneer, ik kan gebeld worden, heel belangrijk. Mijn vriend moest vanmorgen hoesten, hij gaat naar de dokter vragen of hij Carola heeft, daarom heb ik de telefoon bij me, mag wel hè!" Iedereen moet toch bereikbaar zijn, dat snapt toch iedereen. Bovendien, dat kan niet later of in de pauze, dat moet meteen. En als ik het woord onmiddelijk intyp zoals u zegt dat we dat moeten schrijven zegt ie dat dat fout is. U weet er weer niks van, meneertje... De telefoon heeft altijd gelijk. ("Kijken, juffie!")

Het leukste over bellen is altijd de gewichtigheid van de mededelingen en de daarbij gepaard gaande gesticulaties: "Ik ga hier de Swalmerstraat in, nee! ( hoofdschuddend) de Swalmer-straat."

Nog zo'n modern iets, wat waren de mensen vroeger toch dom: ze hadden maandag wasdag, woensdag gehaktdag en vrijdag visdag. En zaterdag frietdag en ze hadden zondag zondagse soep!

Ik ken Iemand waar ik soms plannen mee wil maken. Meestal heeft ze geen tijd, of ze wil zich niet vastleggen. "We zien wel", of liever: "Ik zie wel," zegt ze dan. Hopeloos. Ik wil weten waar ik aan toe ben. Sommige mensen zijn heel gemakkelijk: die laten iedere dag een pizza komen, makkelijk toch. Wat ik eet dat bepaalt de slager die dagelijks het eten brengt, ik ben niet moeilijk hoor. Ik wil alleen op zondag twee flesjes bier.

13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven