Zoeken
  • martinv

Schoonheid verrijkt het leven.

Bijgewerkt: 4 okt 2019

21 september 2019

Kunst is niet nuttig. Schoonheid is franje. Of niet? Een mooie vrouw dan? Mannen, wat vinden we daarvan? Of een beeld van een mooie vrouw? Of een mooi beeld van een mooie vrouw?

Ik was vandaag met Carla op de opening van een tentoonstelling waar zij één van de drie exposanten was. Ik mocht mee. (vernissage heet dat. waar dat vandaan komt? Sandra? Iets met vernis?)

Wat een eer. Eerst de rit. Net als in een botsauto. Keihard optrekken, keihard remmen. Maar ik ben het gewend. Zo rijdt Carla. (parkinson-rijden?) En dan het museum!

ART GALLERY ROZENDAAL.

Geweldig!

De ligging, aan de rand van het bos. Een grasveld, letterlijk als een biljartlaken, alleen met vrouwelijke welvingen. en groen..........Hoe krijgen ze het klaar? En een beeld voor de deur, geweldig, een uitnodiging als van een willige vrouw. En dan zijn de eigenaren twee mannen!

Sandra had mij 's morgens al verteld: die hebben een neus voor mooie dingen. En wat voor een neus. Eerst het gebouw. Vormgeving, mooi, de ramen in de gangen zijn de lijsten en het landschap daarachter is de "content" (zo heet inhoud tegen-woordig). De deur van het toilet is héél breed en kantelt op 4/5. Open zie je dus de hele ruimte erachter en dicht is dicht! De prosecco was heerlijk, kwaliteit. Dan de koffie! Lekker sterk en mét schuim. (ik vertelde mijn kappersleerlingen (daar heb ik kwaliteitszorg moeten geven) altijd over het belang van goede koffie, de geur komt je tegemoet, dat is wat goede koffie doet, lijkt wel een liedje voor reclame, typisch is op zich positief, maar reclameren weer niet, maar bepaalt wel de uitstraling van je salon! super-belangrijk. Hoewel, Hank heeft belabberde koffie maar is een goede kapper)

Op de terrassen zit je echt buiten. Binnen stoelen van Montis (volgens mij zegt Ninia daar Charly tegen...niet Ninia?) en die zitten lekker. En dat voor design.


En dan de kunstwerken, veel schilderijen, ook van Carla. Geen vernieuwende grote kunst misschien, maar niet onverdien-stelijke landschappen en veel expressionisme. "Mist in het Meer" van Carla wil ik zo in de badkamer. (hun badkamer met een prachtig beeld liggend op het badmeubel tussen de wastafels, blote rode dame kijkt het bad in, of ze schrikt, zich schaamt.. Meer kunst in huis, ik pleit er voor. Ik heb altijd tegen Ninia gezegd: ooit klei ik jou, en je beeld zet ik op de rand van het bad. (of ze dat nu nog wil, weet ik niet, je weet het niet)

En dan het Isobarenbeeld.(zie foto boven) Een 3D print in MDF, een vrouw in schijven gesneden waardoor het geweldig met licht speelt. Ik wil dit hebben! Het is niet duur, Carla is goedkoper, dat wel. Maar dat gaat prachtig in mijn kamer staan. En dat gaat zijn geld dubbel en dwars waard zijn.

Ik had Ninia willen appen: "bij gebrek aan beter." Maar ik heb het maar niet gedaan. Komt gedonder van. Ik ben al blij dat ze appte: "Ik kom binnenkort eens langs"

Ik schreef terug: "kom maar aan, vind ik leuker!"

Ik ga dat beeld toch kopen, voor de zekerheid.


#schoonheid #kunst #verrijking#kunst in huis

31 keer bekeken2 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven