Zoeken
  • martinv

Sint Frans zag...

Bijgewerkt: 28 okt 2019

28 oktober 2019

Mijmeringen in mijn tuin.


Een mooie tuin, met put en Winterjasmijn, ik verheug me al op Kerstmis, iedereen denkt dan dat ie te vroeg bloeit. Heb ik de tuinjongen geleerd: Daar waar de bijen high van worden: Salvia's. Rechts. (dat woord kende hij!) En Frans die kijkt toe in het midden.


Eigenlijk heeft dit huis twee tuinen: boven een bloementuin en beneden een boomgaard met bijentuin met wilde bloemen (en vanwege de honden teveel mest), en Engelenhoek met vuurplaats, en vijver. Er komt nog een sierhek om af te dalen, dit is nog een probleem.

Echinacea en Centrantus Ruber, en Alchemilla mollis, hoe leer ik dat mijn tuinjongen? Dat wordt Zonnehoed en Rode Valeriaan en Vrouwenmantel (waarom die naam, ik zou het niet weten). Hoe ik die namen weet? Ik onthou dat gewoon, niet iedereen schijnt dat te kunnen.


Net zoals vandaag: het opdraaien van een klok ( een regulateur). Veel mensen blijken niet te weten hoe dat moet. Even opscheppen: ik kan zo'n klok uit elkaar halen en in weer in elkaar zetten.


En Sint Frans, over de tuin, hij zag dat het goed was. (citaat uit?)14 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven