Zoeken
  • martinv

Trends zijn in.

19 februari 2020

koning met baard
niet mijn trend

Is dat zo? Zijn trends iets van deze tijd? Nee hoor. Ik weet het nog goed. Ergens in de jaren zeventig ging ik met mijn moeder naar de stad om een nieuwe broek te kopen, een spijkerbroek, natuurlijk, dat deed iedere jongere, zo strak mogelijk, er waren zelfs lieden die ermee in een bad gingen zitten, zodat hij zou krimpen, zo strak mogelijk zou zitten, bij meisjes vond ik dat wel leuk, Jo vond dat bij mij ook mooi, ik vond het vooral niet prettig, dat je je in je broek moest hijsen. Dus ma en ik naar de winkel. Ergens in de jaren zeventig. Daar stond een iets te vriendelijke man, iets ouder dan ik en erg enthousiast. Wat ik zocht. Ik zocht een spijkerbroek. Niet lang daarna kwam de man aanzetten met een broek met weide pijpen. Daar ik dat te vrouwelijk vond zei ik dat ik een gewone broek zocht. Maar jongeman (zeer onprettig die toon, ik was toch geen kind meer, en zo nichterig!) sprak de vlerk, dat ik niet zo eigenwijs moest doen. Ik gaf aan dat ik dat niet mooi vond, hij begon over trend, je moest meegaan, je kon echt niet kopen wat je zelf bedacht, je moest de trend volgen, dan pas hoorde je er bij en kreeg je vriendinnetjes (of vriendjes!) zoveel als je wilde. Alsof ik dat wilde, zoveel... Dus ik kocht, mijn moeder kocht voor mij een gewone spijkerbroek, met gewone pijpen.

Twee jaar geleden wilde ik een parketvloer, ik had een kurkvloer, niet mooi gelegd, dus ik wilde een dure parketvloer, ik had het geld, dus het moest, en het kon. Toen meneer Bremmers kwam kijken dacht ik meteen: 7000 Euro En ik kreeg een offerte met dat bedrag (curieus toch?) Ik had per se een visgraat motief gewild omdat ik die al in de slaapkamer had. Ik wees meneer Bremmers (oud-klasgenoot van de Lagere School) op de slaapkamervloer. "Echte houten vloer," zei hij na een snelle inspectie. Ik was zeer verbaasd, tot hij uitlegde: "Echt oude vloer!" En zo was het, die was echt oud.

duidelijk visgraat

Gisteren kwam iemand op bezoek die be-wonderend zei dat dit een trend was. Voor mij dus nooit een argument, of zou dat onbewust zijn? Voor mij was er nooit iets anders mogelijk geweest. Visgraat, dat is het, en ik vind het mooi, dát is mijn argument, en het past bij de oude vloer, inclusief donkerbruine biesjes.

En nu weer de baard. Ik had er een, uit gemakzucht een beetje, en ik wilde vanwege Meisje wat meer allure, interessant doen. Om dezelfde reden heb ik hem weer afgeschoren, Groot was mijn verbazing dat mijn kapper (Hank) ook bleek te hebben geschoren. zou ik dan toch trendsetter zijn ? Zou koning Willem Alexander mij volgen? Ik ben heel benieuwd.

18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven