Zoeken
  • martinv

Vis van (de) bakker

7 februari 2020

"Er is een tijd van komen en tijd van gaan, maar deze winkel is gestopt te bestaan."

Dit staat op de deur van Fijn Vis (naam heb ik altijd wat vreemd gevonden, Jopie, iets van vroeger?) Ik ging er eerst op vrijdag heen, vrijdag visdag. Nu ging ik op zaterdag, gewoonte.


Fijn Vis, al heel lang...

Dat was ook koffie drinken. Met Jopie Bakker, en mensen uit de buurt. Altijd heel gezellig. Niet roddelen, zo is ze niet. Als een goede zakenvrouw zal ze altijd voor iedereen respect hebben. Goede koffie en altijd een goed gesprek. Bijvoorbeeld over vroeger. Over alle winkels die hier op de straat zijn geweest. Je houdt het niet voor mogelijk: Groentewinkels, bakkers (2) echte, waar Barry nu woont was de laatste. Eén café, nr. 31 (jaja!) Supermarkt (Végé, van Bardoel) meubelwinkels, slagerijen, ook wel twee, maar ook een kleermaker en sinaasappelboer. Nu rest nog een coffyshop en de antiekwinkel van Toos.

Op de hoek was al heel lang een café of restaurant: Cosy corner van Hoe heet ze Somers. Jopie is in de winkel geboren, heeft nog veel contact met haar broers en is nu wel toe aan pensioen. Maar ik mis de kwaliteits-vis (Fijn Vis) wel, de paling van de markt vind ik minder, van Pulles is bijna zo goed als gewend bij Jopie. (wat zal die man vroeger gepest zijn: Jan Pulles die vaker de L.....) En dan de Lekkerbekjes. Geen mindere vis, zoals bij anderen, je ziet het immers toch niet,

verse vis!

zeker geen gekweekte nepvis, maar echte kabeljauw, kwaliteit meneer, dat bedoel ik.

Daar kwamen mensen voor, vaste klanten. Sommige om precies de zelfde tijd: twaalf uur. Dan moest ik soms op mijn koffie wachten: vast klanten gaan voor.

Maar de koffie was goed. Vers gezet, en met liefde. En nu ze stopt heeft het apparaat het begeven. Ze was toe aan een nieuwe koffiezetter. DE, ik had nog punten liggen, die heb ik gebracht, en ik blijf sparen. Dan kan ik met goed fatsoen nog eens aanbellen en om een kopje koffie vragen, net zoals de bedelaars vroeger bij het klooster deden!

10 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven