Zoeken
  • martinv

Voorjaar en dood.

Bijgewerkt: 8 okt 2019


25 september 2019

"Martin! we hebben vijf eitjes van de kwartels" Rick blij als een kind met de handen in de lucht, als een jonge vader. Geweldig. Dan deceptie: "Maar de kanarie is dood, ernaast". Hij had me gisteren al verteld dat de mannetjes-kanarie er slecht bij zat. Hij had zijn einde al voorzien, en hij had weer gelijk.

Maar deze combinatie. " De natuur geeft en neemt". "Of zou het reïncarnatie zijn?" de wijsgeer, of wijsneus. Ik mocht de kanarie oprapen, uit het hok halen. Daar wilde Rick niks van weten. Daar walgde hij van, hij liep weg. Geen dooie dieren! Hij heeft op mijn vraag een kuiltje gegraven, ik heb het dode diertje erin gegooid, Rick was helemaal van streek. Toen hoorde ik op de dagbesteding van Camillus, waar ik twee dagen per week de dag besteed, dat de heer de Graaf was overleden. Vreselijk, we hadden nog pas gezellig zitten kletsen, zo'n knappe man ook, vol levenslust, wel ziek, er was van alles in het ziekenhuis misgegaan, maar nu dood? Ik schrok ervan, zo abrupt, zo absurd. De dood is dan zo zinloos.

Rick kwam een keer met het bericht dat hij van mij gedroomd had. Ik was gestorven. Nu had mijn hele familie ruzie met hem, omdat hij het huis geërfd had..

Zo zou het best kunnen gaan, denk ik. Hij noemde mij in een winkel "mijn Opa".

11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven