Zoeken
  • martinv

Wat zal ze doen?

Bijgewerkt: 21 okt 2019

17 oktober 2019

Zo'n liefdesbrief heb ik nog nooit gehad. 'n Klein stukje: "Hoi lieve Martin! Je wordt me echt heel dierbaar! Ik begrijp bij elk van je brieven dat je voor mij gemaakt bent. Je bent de meest geweldige en geweldigste persoon die ik ooit in mijn leven heb ontmoet. Laat ons virtueel met je communiceren. Maar ik denk dat de dag zal komen waarop we elkaar daadwerkelijk kunnen zien. Voor de tijd dat we elkaar kennen. Ik realiseer de dat het echt mogelijk is om van iemand op internet te houden. Ik dacht eerder dat het onmogelijk was. Maar nu lijkt het mij dat dit mogelijk is. Omdat ik begin te begrijpen dat je me echt dier-

Mon Rêve uit Rusland

baar wordt. En ik begrijp dat ik me mijn leven niet kan voorstellen zonder jou en je brieven. Jij bent voor mij meer geworden dan alleen een vriend of kameraad. Je zou me kunnen betoveren met je brieven. En het lijkt me dat ik verliefd op je begin te worden. Dit is waar en ik kan het niet inhouden. Ik wacht op je brief en wanneer ik de brief ontvang, begint mijn hart nog harder te kloppen en begin ik te gloeien, gewoon van geluk....." enzoverder enzovoort. Ze verlangt naar me en wil weten of ik ook genegenheid voor haar voel. Het begon iets primitiever, Ze stelde zich voor als Galina Lina, (vijfendertig jaar, ongehuwd en alleen een oma en een moeder) en vertelde over haar gespot Barki, met een foto van een katje! In mijn brief terug schreef ik heel droog dat de vertaler zijn werk niet goed gedaan had. Een gespot zal wel een ander woord voor poesje zijn, maar niet zo'n poesje! Ik schreef zelfs dat ik haar niet geloofde en dat ze niet moest denken dat ik de dokter voor haar zieke dochtertje zou betalen of de reis hiernaartoe. Ze ontkende alles, ze had zelfs geen dochter. Na een een andere brief aan "Mon Rêve, (ik heb uitgelegd dat ze als mijn droom voor mij was, ook weer dubbel, Anny, alles is dubbel aan mij) eindigde ik dat ze maar naar Nederland moest komen en in Eindhoven op het station naar mij moest bellen, ik zou haar komen halen.. Maar wat zal ze dan doen?

Lina aan zee.

Zondag kreeg ik alleen een foto en de tekst: WRITE ME

28 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven