Zoeken
  • martinv

Bellen met Adrie.

Bijgewerkt: 4 okt 2019

1 oktober 2019

Ze belde zomaar op. Ik zat te bloggen (als dat een werkwoord is, meneer van Dalen?) en ze zei: "Met Adrie". Ik krijg nu nog een shock als ik er aan denk. "Waar ben jij?" vroeg ik, (want zij zou of zouden deze zomer komen, dus ik dacht....) " Heb je what's app?" vroeg ze." Natuurlijk, zei ik, "maar heb jij mijn nummer?", vroeg ik, een beetje bleu, "Natuurlijk, anders kan ik je toch niet bellen," een slim antwoord, slimme meid. Wat een prachtige stem, als ze lacht, zingt ze. Ik kan echt verliefd worden op een stem. Vroeger was ik jarenlang verliefd op M, omdat ze zo mooi kon zingen. Op Adrie (ik vraag haar of ik haar naam mag gebruiken, anders verander ik dit) was ik maar een heel klein beetje verliefd, dat ging niet want ik was toen net met Jo, en zij had een vriendje uit Berlijn, die mij het liedje "The Lord of the Dance heeft geleerd, later een groot succesnummer, behalve bij I. de W. omdat dat van hun dominee niet mocht, ( ander verhaal, andere keer).
Maar we waren maatjes, beiden een beetje opstandig, rebels (waers in goed Limburgs, ik kan genieten van die plastische woorden in het plat, maar ze verdwijnen, ander verhaal, andere keer). We zijn gratis op What's app een half uur doorgegaan met praten, echt praten na vijf jaar schrijven over en weer, zonder te weten hoe ze eruitzag of klonk. Eruitzien geloof ik wel, maar ze klinkt schitterend, mooi Nederlands, als uit Haarlem, met een licht, heel licht Engels accent. Ik weet nog details uit onze tijd, Adrie achterop de mobilette van mijn vader, lunchen met Jo bij Halfweg...Ons liedje: "Als jij morgen sterft", op het feest bij Pierre, wij mochten in die tijd Pierre zeggen en sigaretten roken in de klas met de voeten op de tafel, democratiserings-golf, Backes, de smartlappenwedstrijd, Martien Beijk won, maar wij waren beter, met Peter, Lucky en Treesje.

Maar waarom ze belde: ze had in Engeland op mijn uitnodigen Familienet en mijn Blog gelezen en wou nou eindelijk eens zeggen dat ze mijn helder taalgebruik zo geweldig vond. Vroeger al.

En dat na al die jaren! Adrie, ik wil ook met Merel schrijven, en wanneer kom je?14 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven