Zoeken
  • martinv

What's love got to do with it?

Bijgewerkt: 31 okt 2019

29 oktober 2019

En opeens was ze dood. B. vertelde me erover, ik kon het niet geloven. Er was wel meer aan de hand. En B met een man? Zij was toch met die dominante vrouw? Dus niet, B was verhuisd, dat had ik een keer gezien, het huis was verkocht. Pas toen ze bij me op bezoek was vertelde ze me het verhaal.


Oet de Broekhin, misjien

B was de hartsvriendin van W. Die kende ik toevallig omdat W. bij mij stage had gelopen. Ze wilde verder in de schoolmuziek. Leuk, ik had een fan. Dat merkte ik aan kleine dingen, ze was ook een beetje jaloers. Ik had een eigen groep, en gaf die muziekles. En als we wat tijd over hadden (daar zorgde ik dan wel voor...) haalde ik de gitaar van de muur, en...feest! De fluiten kwamen uit de kastjes en we begonnen allemaal (echt waar, allemaal) met het Swingliedje, en ik zorgde met de gitaar ervoor dat het swingde (swong?) Ik had de tonen even snel op het bord getekend (heerlijk als je dat zomaar kunt, ik kan denken in muziek) W. keek toe en bewonderde. Ze mocht natuurlijk niet meedoen, dat kon niet, dat hoorde bij het spel. En de kinderen waren trots (en wat dacht je van de meneer, "meneertje" zeiden sommigen.)Niks leuker dan met een klas samenspannen, daar versterk je ongelooflijk de band mee. Dat was mijn ervaring met W. Zelf had ze het niet echt, ze stond niet boven de muziek. Toen de meneer van haar opleiding op stagebezoek kwam, had hij meer oog en oor voor mijn kleuterliedje: "Ik ben de spin" Eerste kennismaking van de kinderen met mineur, spannend, niet treurig zoals iedereen altijd zegt. Kinderen met schoenen (soms is een beetje stout best leuk en ook spannend) op de stoel (niet voor kinderen alles verkleinen, handje, stoeltje, onzin, voor hen is dat een hand en een stoel) en graaiende armbewegingen met het liedje: "Ik ben de spin, ik weet wat ik win (leuk met Surinaamse kinderen), want als je niet oppast dan lok ik je derrrin!" en daarop een slag. Let wel, op de hurken zitten met de billen tegen de rugleuning, dan kan er niks gebeuren, bange juffrouwen.

een andere boom, ook binnen...

Die W. had kennis gekregen (leuke uitdrukking) met M.. Knappe man, en ze waren getrouwd. Tot zover alles goed. Tot B bericht kreeg dat W. ziek was, erg ziek. Melanoom. (mooi woord, vies ding.) Kortom, onvermijdelijk. Het einde kwam er aan. B was voor de laatste keer op bezoek, afscheid hing in de lucht. Opeens keek W. een beetje schalks naar haar vriendin en naar haar man, zo van "iets voor jou? Voor half geld overnemen?" Niet veel later was W. dood.

En B., ondertussen gedumpt door haar dominante vriendin, kwam op bezoek bij M. En het gebeurde: M. was de eerste die constateerde dat hij elke keer als B. op bezoek kwam zo'n raar gevoel had in zijn maag. Goed hè! Nu wonen ze samen. Alleen dit, meneer, als je dit leven door ongezonde levenswandel gaat verlaten, (jou ken ik niet, moet je ook zelf weten, ik vind het wel dom, ik weet er alles van, ben ook zo dom geweest, aan de drank) dan beloof ik je één ding: ik neem haar wel over, voor half geld!

17 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven