Zoeken
  • martinv

Nieuwe ideeën.

Bijgewerkt: 8 okt 2019

22 september 2019

Ik enthousiast naar Rick: "En, wat vind je van dat prachtige beeld?" "Duur, zegt Rick. Ik: "meer niet?" " Mensen zoals ik geven daar niks om. Die studenten, die bollebozen, die misschien wel. Ik ben maar een bandiet!"

Dat beeld heeft ie van zichzelf, of is het wel makkelijk zo? Hij heeft de hele week gezeurd om mijn garage op te mogen ruimen. Waarom ? Dat is mij een raadsel. Ik mocht me er ook niet te veel mee bemoeien. Hij schrijft oud gereedschap af waar ik een beetje historisch aan gehecht ben, een oude steekschep, oude platte schep, zet hij allemaal aan de kant.

Oud is afgeschreven, lijkt zijn devies. Ik sputter tegen, ik wil dat niet kwijt, respect voor de ouderdom. "Ik gooi het niet weg, ik zet het alleen apart." (tacticus!). Maar hij maakt plannen, als hij me komt opzoeken. Hij heeft zo rigoureus opgeruid, dat er wel ruimte vrij is gekomen. Ik kan alleen vast straks niks meer vinden...

"Martin, die werkbank in het werkhok, kunnen we die niet in de garage neerzetten? Wat je nou op de dagbesteding doet, dat kun je toch hier doen?" Als van nature wil ik tegen-sputteren, ik had een ander plan. Maar ik geef me gauw gewonnen, dit is briljant! Die Rick heeft ideeën! Met een paar aanpassingen, ja maren, krijgt hij zijn zin, zijn gelijk. Stroom, kacheltje... Komt goed, moet kunnen, cool, allemaal moderne uitdrukkingen die van toepassing zijn. Zwak begaafd is hoog-

inventief. Nog wat lampjes opgehangen. De rest morgen, Dit zijn werkhok en douche, niet lang meer. Ik wil dit met Rick vieren, ergens op een terrasje, een drankje en een hapje, Mijnheerkens of Asselt. Hij wil niet, ik voel weerstand, waarom?

Het hoge woord komt eruit: op zondag doet ie eigenlijk nooit wat. Ik wil eruit, wandelen met Rusty, pilsje, hapje eten.

hij wil languit op de bank, serietje kijken, drankje, chipje..ieder het zijne,

Ik ben met Rusty naar de Stadswei geweest, hij genoot, Mijnheerkens was gesloten (dat zei Rick al, alweer gelijk!) Toen maar naar Asselt gegaan, met Rusty op het terras gezeten, riem in de auto vergeten dus Rusty steeds kwijt, tot ergernis van gasten met kleine kinderen en het personeel van Maaszicht, sorry, dom, ik doe steeds vaker domme dingen.


Dit werkhok wordt de badkamer.

De werktafel gaat naar de garage. De rotzooi wordt opgeruid, Nieuwe ijzeren kasten... Er moet licht komen, Op zolder heb ik nog een potkacheltje. Misschien komt er ook een winter-nachthok voor de vogeltjes van de volière..

17 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven