Zoeken
  • martinv

Ziekte in de Zorg

Bijgewerkt: 17 okt 2019

"Hebben we goed geslapen?" vraagt de zuster. Twee antwoorden mogelijk: "Hebben we samen geslapen, dan?" Andere: " Ik wel, en jij? Is dat betutteling van vroeger? Of is dat nog steeds. Het ergste is als je oud en afhankelijk bent, een beetje seniel en als zodanig enig.

scootmobiel

Dat verkleinwoord, ontroering: Meneertje!

Ik blij! Vandaag mocht ik dan eindelijk oefenen op de scootmobiel. Hij stond er de vorige week al, toen was diegene die met me moest oefenen op vakantie! Af-schaffen! Of vervanging regelen. (perso-neelstekort, dus.)Toen mocht ik hem echt even zien. Wow. Maar vandaag!

Ik mocht er écht op, mee rijden. EEN HALF UURTJE Ongelogen, en dan moet ik staan juichen, (en, was het leuk meneertje?) Ik vomeer met permissie. Maar het kan nog erger. (C, ik heb je gewaarschuwd, je komt in mijn blog, met één letter, maar toch!)

Kom ik later aan tafel ( heerlijk ontladend gesprek bij de psycholoog Y.,dus ik danig geladen met adrenaline) word ik gewezen naar een plaats aan tafel waar ik nooit zit, (ik heb een hekel aan die tafelmanieren en - gesprek-ken van die heren) sta ik dus bij de damestafel waar ik altijd zit, op een lege plaats, maar met ruimte zat om een bord te plaatsen, en zeg simpel, maar kortaf: "Daar zit ik nooit, ik wil bij de dames zitten," Maar dat kon niet, zei C. (op een toon van: eigenwijze, durf niets te zeggen) (tip van een oud-onderwijzer, C.: ga nooit op je strepen staan, dat verlies je altijd, dat maakt je zwak, daar heb je het bij mij verloren, en bij veel medepatiënten ook, ze waren later allemaal poeslief tegen mij.) Ik heb mokkend gedaan wat je vroeg, nee, verordon-neerde. Meneer van M.(ja, van, dat vergeet je ook altijd. Neiging om te vernederen. Achter-naam niet correct gebruiken is echt een machtsmiddel. Hij vindt dat heel erg, de man is trots op dat woordje van.)

Ik heb me later verontschuldigt, jij niet, jammer, jij had dat moeten doen. Maar de Baron moet het voorbeeld geven. Mijn conclusie: de zorg is gehandicapt, de Zorg is dus Ziek.

19 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven